Sektion

Beskyt dit trådløse netværk

Generelt 23.11.2006

Uden sikkerhed på dit trådløse netværk kan uvedkommende få adgang til din internetforbindelse og dine data. Husk derfor at beskytte dit trådløse netværk med kryptering.

Et trådløst netværk kan desværre ikke sikres 100 %. Du kan dog øge sikkerheden i dit netværk på flere måder og gøre det vanskeligere for uvedkommende at få adgang. At aktivere kryptering er en af de bedste og letteste måder, du kan sikre dit netværk.

Med kryptering øges sikkerheden i dit trådløse netværk betydeligt. Lidt forsimplet sagt sørger kryptering for, at kun folk med kendskab til netværkets adgangskode kan bruge forbindelsen og tilgå data. Ved at aktivere kryptering gør du det derfor betydeligt vanskeligere for uvedkommende at opnå adgang til dit netværk.

Du kan aktivere kryptering på din basisstation (router). Der findes flere krypteringsteknologier, og WPA- eller allerhelst WPA2-kryptering er at foretrække. Den ældre WEP-kryptering er bedre end ingen kryptering, men den er lettere at bryde igennem for uvedkommende.

IT- og Telestyrelsen har lavet en grundigere vejledning med gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit trådløse netværk. Her kan du finde vejledningen Sådan beskytter du dit trådløse netværk.

Sidst opdateret 23/11 2006
IT- og Telestyrelsen