Sektion

300 års mode på nettet

Generelt 23.11.2006

Nationalmuseet har åbnet en virtuel udstilling, der giver et indblik i danskernes påklædning de sidste 300 år.

En lensgrevindes silkekjole i tournure-stil og en punkers farverige læderjakke. Et bredt udsnit af danskernes tøjmode fra de sidste 300 år kan nu ses på den virtuelle udstilling "Tidens tøj", som Nationalmuseet har åbnet på internettet.

Internetudstillingen viser i billeder og beskriver i tekst historierne om 140 dragter fra Nationalmuseets dragtsamling og tegner et billede af modedragtens kulturhistorie i Danmark fra 1700-tallet til 1980'erne.

De udstillede dragter er alle kendetegnet ved, at de har været brugt af mennesker, der har boet i Danmark. "Tidens Tøj" giver oplysninger om den enkelte dragt, sætter dragten ind i en modehistorisk og kulturhistorisk sammenhæng og fortæller om den tid, dragten blev båret i, og så vidt muligt også om ejeren.

Udstillingen præsenterer blandt andet dronning Alexandrines selskabskjole fra slutningen af 1800-tallet og det socialdemokratiske folketingsmedlem Lene Bro's hot pants fra 1970'erne. Også en frakke, der har tilhørt digteren Adam Oehlenschlægers legekammerat som barn kan ses på udstillingen, der både rummer voksen- og børnetøj.

Såvel de dyreste kjoler skabt af udenlandske skræddere til danske adelsfruer som hjemmelavede kreationer sammensat og båret af brugere af Ungdomshuset på Jagtvej 69 kan ses på den virtuelle udstilling - og også opleves i virkeligheden på udstillingen "Krop og forklædning" på museets afdeling i Brede.  

Se mere:
> Webudstillingen Tidens Tøj

Sidst opdateret 23/11 2006
IT- og Telestyrelsen